Αχέρων

Είναι ο περίφημος ποταμός για τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως τα νερά του οδηγούν τις ψυχές των ανθρώπων στον Άδη στο βασίλειο του Πλούτωνα. Εκεί, πίστευαν  πως ο Χάρων ο βαρκάρης, όπως γράφει ο Λουκιανός, έναντι ενός οβολού, κουβαλούσε τις ψυχές των ανθρώπων που λόγω θανάτου εγκατέλειπαν τη ζωή, με τη βάρκα του στον Κάτω Κόσμο.

Η μικρή σχετικά απόσταση από τα Σύβοτα δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες  που θα έχουν την τύχη να φιλοξενούνται στις εξοχικές μας κατοικίες να προγραμματίσουν μια επίσκεψη και στον Αχέροντα. Αν η επίσκεψη πραγματοποιηθεί σε μέρες ζέστης και εμείς το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αυτοί θα αποζημιωθούν από τη δροσιά που σκορπίζει γύρο το ιερό ποτάμι των αρχαίων Ελλήνων αλλά και από τη δροσιά που οι πανύψηλες βελανιδιές και ιδίως τα θεόρατα πλατάνια στις όχθες του, απλόχερα προσφέρουν.

Αν οι επισκέπτες μας είναι λάτρεις του ράφτινγκ θα έχουν την  ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους και σ' αυτό τιθασεύοντας με τη βάρκα τους τα ορμητικά νερά του ποταμού. Η συνολική απόσταση μεταξύ Συβότων και Αχέροντα δεν ξεπερνά τα 50χλμ.